به گزارش «اخبار خودرو»، هربرت دایس، رئیس گروه خودروسازی فولکسواگن اخیرا در اظهارنظری انقلابی گفته که خودروهای خودران و نه خودروهای الکتریکی مهرههایی هستند که منشأ تحولی اساسی و واقعی در صنعتخودرو خواهند بود. او روز یکشنبه در افتتاحیه رسمی نمایشگاه خودرو مونیخ 2021 اظهار کرد: «خودروهای خودران صنعتخودرو را بهشکل بیسابقه و غیرمنتظرهای متحول خواهند کرد.» دایس همچنین ادامه داد که تغییر مسیر بهسوی خودروهای الکتریکی درمقایسه با پذیرش و جاافتادن فناوری خودران آسانتر بوده است. او افزود «مهره اصلی که بازی را تغییر میدهد، نرمافزارها و رانندگی خودران است.»
تغییر و تحولات پیش رو
دایس قصد دارد تا سال 2025 با پیشی گرفتن از کمپانی آمریکایی تسلاموتورز گروه خودروسازی فولکسواگن را بهبزرگترین فروشنده خودروهای برقی تبدیل کند. او همچنین بهدنبال این است که خدمات نرمافزارهای مربوط بهخودروهای خودران را بهعنوان ستون اصلی کسبوکار فولکسواگن در آینده توسعه دهد و بههمین دلیل این شرکت استارتآپ آرگو ایآی را خریداری کرده است و بهصورت شراکتی با فورد از خدمات آن بهره میبرد. فولکسواگن انتظار دارد تا سال 2030 در بازار خودرو بتواند بهچیزی معادل 1.43 تریلیوندلار فروش که بهمحصولات مجهز بهنرمافزار مربوط میشوند، دست پیدا کند که این رقم معادل یکچهارم کل بازار جهانی حملونقل است که انتظار میرود تا آن زمان در نتیجه تغییر و تحولات فناورانه بهرقم پنجتریلیون دلار برسد. هربرت دایس در نمایشگاه مونیخ دراینباره گفته: «تا سال 2030 حدود 85 درصد از کسبوکار ما بهخودروهای خصوصی، خودروهایی با مالکیت شخصی و خودروهای اجارهای اشتراکی مربوط خواهد شد و حدود 15 درصد دیگر آن را هم شاتلهای حملونقل و خدمات جابهجایی تشکیل خواهند داد.»
تلاش همزمان برای الکتریکیسازی
این اظهارات دایس در زمانی مطرح میشود که فشار نهاد محیطزیستی روی صنعتخودرو درحال اوجگیری است و کمیسیون اروپا بهعنوان مثال در ماه ژوئیه پیشنهاد ممنوعیت فروش خودروهای بنزینسوز و دیزلی را از سال 2035 مطرح کرد. روز جمعه یک NGO محیطزیستی مهم و قدرتمند وابسته بهصلح سبز در آلمان اعلام کرد که اگر خودروسازان آلمانی از جمله فولکسواگن نتوانند سیاستهای خود را برای رفع آثار تغییرات اقلیمی تغییر دهند، اقدامی قانونی را علیه آنها ترتیب خواهد داد. دایس پیش از ورود بهسالن نمایشگاه در روز یکشنبه با اعتراض فعالان صلح سبز مواجه شد. در این روز با حضور دایس نسخه آزمایشی خودرو ID باز AD1 رونمایی شد که نسخه خودران مینیون برقی آیدی باز است که قرار است وارد بازار شود. بهگفته فولکسواگن قرار است این مینیون برقی خودران بهزودی در خیابانهای مونیخ مورد آزمایش قرار بگیرد. طبق برنامهریزیهای صورتگرفته نسخه تولیدی آن نیز از سال 2025 در بخش خدمات تجاری بهناوگان حملونقل خواهد پیوست. خودروسازان سنتی و شرکتها و استارتآپهای فعال در زمینه فناوری طی یک دهه گذشته میلیاردها دلار را صرف محقق ساختن ایده خودروهای خودران کردهاند؛ اما هنوز هم این فناوری بهطور کامل نتوانسته موانع موجود برای رسیدن بهرانندگی صد در صد خودران و بدون نیاز بهحضور انسان را امکانپذیر کند.
درباره نمایشگاه بینالمللی آلمان
بزرگترین نمایشگاه خودرو آلمان که این هفته در مونیخ آغاز بهکار کرده، دیگر تنها حول خودروها نمیگردد. این نمایشگاه که تا پیش از این در فرانکفورت برگزار میشد، امسال مونیخ را بهعنوان محل برگزاری خود برگزیده و نخستین رویداد بزرگ خودرویی است که پس از شیوع ویروس کرونا برگزار میشود. تمرکز این رویداد بیش از آنکه بر خودروها باشد، متوجه حملونقل بهصورت کلی است و به همین خاطر است که در آن همهجور وسایل نقلیه از دوچرخهها تا اسکوترهای برقی نیز بهنمایش درآمدهاند. هیلدگارد مولر، مدیر انجمن خودروسازان آلمان که برگزارکننده این رویداد دوسالانه خودرویی است، هفته گذشته در یک کنفرانس خبری درباره این نمایشگاه گفته: «موتورهای دوستدار محیطزیست و اتصالپذیری دیجیتال مربوط بهصنعت حملونقل چیزهایی هستند که این نمایشگاه بر آن متمرکز است. هدف بزرگ محافظت از اقلیم چیزی است که ما را راهنمایی میکند.» این نمایشگاه با شعار «حملونقل آینده» کار خود را آغاز کرده است. نگرانیها از شیوع ویروس کرونا سبب شده است بسیاری از شرکتکنندگان رویدادهای خودرویی از شرکت در این نمایشگاه صرفنظر کنند و همچنین نمیتوان تصور کرد که تعداد بازدیدکنندگان این نمایشگاه نیز با ارقام مربوط بهبازدیدکنندگان سالهای پیش از کرونا قابل مقایسه باشد. اما هرچه هست مونیخ را میتوان نقطه شروع دنیای جدید خودروسازی پس از کرونا دانست.